Kimroufs_anytime-sept-22
Presale succes bij AF Puttershoek
Kimroufs_anytime-sept-22

Het unieke presale traject voor Anytime Fitness van Fitleads

Fitleads biedt een uniek ontwikkeld concept: het presale traject. In samenwerking met Anytime Fitness hebben wij sinds de start van de samenwerking het presale traject doorontwikkeld. Bij elk nieuw te openen club is het presale traject direct toepasbaar. Het doel van een presale traject is het openen van een nieuwe club met zoveel mogelijk leden zodat je, je break-even punt bij opening al hebt bereikt (of zelfs eroverheen bent).

Het proces van een presale staat volledig vast. Evenementen, weggevers, tijden en datums zijn vantevoren kortgesloten en besproken. Dit zorgt voor een duidelijk plan van aanpak met bijbehorende afspraken van beide kanten.

Het presale traject van Anytime Fitness Puttershoek

We kunnen wel stellen dat dit het meest succesvolle presale traject is die we ooit gedraaid hebben! In een tijdsbestek van drie maanden (waarvan een deel ook nog eens in een coronalockdown) zijn er ongekend veel mensen lid geworden. In deze drie maanden worden er drie unieke evenementen georganiseerd, allemaal even succesvol. Er zijn 605 leads gescoord en 226 ingeschreven leden met een omzetwaarde van meer dan €100.000,-. Een fantastische score die je waarschijnlijk na opening nooit meer zal behalen. En dat is uniek, want in de presale schrijven mensen veelal online in zonder dat de club al gereed is. Het is dus een enorme uitdaging om nieuwe leads en leden het juiste beeld van de nieuwe club te verschaffen.

Offline credits

Een volledige presale bestaat vanuit Fitleads uit een online traject, maar vanuit Anytime Fitness ook uit een volledig offline traject. De franchisenemer is maanden vantevoren al bezig met offline promoties en lokale samenwerkingen; dit zorgt er mede voor dat de online marketing zo succesvol kan zijn. Bewoners uit de omgeving hebben de nieuwe club immers al op meerdere plekken gezien waardoor het vertrouwen snel toeneemt en men sneller reageert op online uitingen. De vent in de tent op locatie zorgt voor een juiste lokale zichtbaarheid en dit draagt enorm bij aan het eindresultaat.