8 leerpunten voor Fitnessondernemers

8 leerpunten voor Fitnessondernemers Onderschatting als grootste vijand: 8 leerpunten voor fitnessondernemers in de Corona strijd “Ach,, het is maar een griepje…”, wij herinneren deze uitspraak van menig persoon nog goed. COVID19 wint aan kracht door aanhoudende onderschatting. Daar zit voor ons als ondernemers de sleutel tot overwinning! In deze blog deelt Fitleads 8 leerpunten […]

8 leerpunten voor Fitnessondernemers

Onderschatting als grootste vijand: 8 leerpunten voor fitnessondernemers in de Corona strijd “Ach,, het is maar een griepje…”, wij herinneren deze uitspraak van menig persoon nog goed. COVID19 wint aan kracht door aanhoudende onderschatting. Daar zit voor ons als ondernemers de sleutel tot overwinning! In deze blog deelt Fitleads 8 leerpunten voor fitnessondernemers in de strijd tegen Corona.

 

1. Accepteer je lot

De overheid heeft bepaald dat je jouw deuren moet sluiten en er is simpelweg niet een datum om naar toe te werken wanneer deuren weer open mogen. Er heersten een bepaalde verwachting dat fitnessclubs wel weer open mochten met bepaalde maatregelen. Op 21 april zijn we nogmaals met onze neus op de feiten gedrukt. Er is simpelweg geen datum wanneer het wel mag. We moeten dit lot accepteren.

2. Niets doen is geen optie

Waar veel fitnessclubs inzetten op alternatieven zoals thuissporten, voedingsschema’s en online coaching zijn er ook fitnessclubs die niets doen en willen ‘afwachten’. Na wederom een verlenging van de maatregelen is niets doen simpelweg geen optie meer. Wachten tot een versoepeling en hopen dat leden niet opzeggen wordt op deze manier een grote fantasie. “Persistence is the key to succes” is ons advies.

3.Maak een calamiteitenplan

Om in tijden van paniek goed te kunnen blijven functioneren is de juiste strategie hanteren essentieel. Wees voorbereid op eventuele landelijke maatregelen of verlengingen hiervan. Zorg ervoor dat je werkbare plannen klaar hebt liggen bij verschillende scenario’s.

4. Krachtig zijn zonder ego

Werktuigverkorting aanvragen een deuk op je ego? Wij vinden van niet, dit is een situatie die ons allemaal is overkomen. Dit bedenk je niet. Incassobadges niet uitvoeren? Wij vinden dat je dit wel moet doen en je de waarde van het lidmaatschap moet waarborgen door alternatieven. Er is simpelweg geen optie om hoeveel maanden (wat dat weten we niet) geen incasso’s uit te voeren. Blijf in gesprek met je leden, leg de situatie uit en zorg voor sympathie.

5. Toon je leiderschap

Een periode van extreme druk brak aan en lijkt voorlopig nog niet voorbij. In Nederland heerst paniek, leden tonen in eerste instantie veel sympathie, maar des te langer dit duurt des te groter de kans worden op storno’s. Om hier niet op te wachten.. Toen je leiderschap! Ga in gesprek met je leden, stuur een bedankje een kaartje of meetlint met je logo bijvoorbeeld. Communicatie is in deze in ieder geval super belangrijk!

6. Maak het onmogelijke mogelijk

Inmiddels moet iedere fitnessclub creatief zijn. Het onmogelijke moet mogelijk gemaakt worden. Je fitnessclub moet blijven draaien terwijl deze dicht is. Dit is mogelijk! Fitleads Marketing heeft verschillende opties gegeven met betrekking tot ledenwerving en ledenbehoud.

7. Denk niet dat je al klaar bent

Onderschatting schuilt om de hoek, maar doe het niet! Je kunt niet denk het komt allemaal wel goed, het loopt wel los. Inmiddels worden fitnessclubs 2 maanden gesloten met nog geen enkel vooruitzicht op wanneer dit wordt opgeheven. Je kunt en mag deze situatie niet onderschatten! Wij hebben een confronterend filmpje toegevoegd bij deze blog.

8. Fitleads Marketing als (sparring)partner

Met een (sparring)partner zoals Fitleads Marketing neem je alle denkbare vragen en situaties serieus in overweging. Alleen dan ben je als ondernemer in staat onderschatting te voorkomen en ‘the monster Corona’ samen te verslaan.

Team Fitleads Marketing

4 medewerkers van Fitleads in rondjes naast elkaar

Wij helpen je graag verder.

Vragen over dit artikel? Of benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Onze experts staan voor je klaar om jouw sportschool leads te bezorgen!

024 234 0409        info@fitleads.nl

Wij zijn een verlengstuk van jouw fitnessonderneming

Wij van Fitleads bieden een compleet online fitnessmarketingconcept. Sterker nog: het meest complete concept binnen de héle branche. Want het zorgt voor een stabiele en gestructureerde aanwas van nieuwe leads.

Tim Thijssen

Directeur van Fitleads

Fitnessmarketeers doen een potje kaarten in de pauze
Het managementteam in het kantoor van Fitleads

Bekijk ook andere berichten

Een samenwerking met Fitleads, is samen werken!

Een samenwerking met Fitleads, is samen werken!

Wij weten inmiddels na jarenlange ervaring dat we samen moeten werken om tot het beste resultaat voor jouw sportschool te komen. Natuurlijk nemen wij alles dat gaat om online marketing uit handen, maar jij kan ook een hoop doen om het resultaat te optimaliseren. Het...

Lees meer
9 tips voor groepslessen in jouw sportschool

9 tips voor groepslessen in jouw sportschool

In de steeds evoluerende wereld van fitness worden groepslessen steeds meer beschouwd als een essentieel onderdeel van het sportschoolaanbod. Ze gaan verder dan alleen maar een manier om calorieën te verbranden; groepslessen bieden een scala aan voordelen voor zowel...

Lees meer