Corona en sportscholen: de opstand gaat door!

De opstand gaat door! Zoals aangegeven is Fitleads nog steeds druk bezig om het gemaakte besluit betreft de heropening van sportscholen op 1 september te doen draaien. Wij hebben inmiddels een vragenlijst/enquête opgesteld voor leden van sportscholen om in kaart te brengen hoe leden nu daadwerkelijk naar de sportschool gaan wanneer deze open zijn. Dit, […]

De opstand gaat door!

Zoals aangegeven is Fitleads nog steeds druk bezig om het gemaakte besluit betreft de heropening van sportscholen op 1 september te doen draaien. Wij hebben inmiddels een vragenlijst/enquête opgesteld voor leden van sportscholen om in kaart te brengen hoe leden nu daadwerkelijk naar de sportschool gaan wanneer deze open zijn. Dit, omdat er al argument is gebruikt dat de druk op het OV zal toenemen bij het heropenen van sportscholen.

Dit de link: https://www.survio.com/survey/d/D6U1B4E1G4L6V2O2U deel deze zoveel mogelijk in jouw netwerk en vraag of zij dit ook weer willen delen!

Daarnaast volgen we het nieuws op de voet en houden we je graag op de hoogte in onze blogs en sociale kanalen.

https://fitleads.nl/blogoverzicht/

www.facebook.com/fitleadsmarketing/

www.linkedin.com/company/fitleadsmarketing

Op 12 mei na afloop van het gesprek met de brancheorganisatie NL Actief gaf minister Van Rijn een interview. Daarin zei hij dat hij bereid is om naar de fitnessbranche te luisteren en wil de voorstellen voorleggen bij experts. Hij gaf wel aan dat het dan nog niet zeker is of de sportscholen dan ook daadwerkelijk eerder open mogen. Naar zijn mening in ieder geval niet eerder dan 1 juni.

Argumenten hierbij zijn dat het Coronavirus makkelijker te verspreiden is tijdens het sporten via de zogenoemde aerosolen die zich dus verder verspreiden dan 1,5 meter en langer in de lucht kunnen blijven zitten.

 

Wij van Fitleads vinden dit dan ook geen goed nieuws wij zijn van mening dat de fitnessbranche er klaar voor is om nu open te gaan zonder dat de gezondheid van de leden in gevaar komt, helemaal gezien de drukte op straat, in supermarkten en bouwmarketen. Wat ons betreft de huidige realiteit kost het wat extra moeite om een supermarkt of bouwmarkt in te komen, om vervolgens in de winkel te zien dat geen enkele bezoeker 1,5 meter bewaard. Hoe kan het ook als de gangpaden niet eens zo breed zijn? Het gevoel van onrecht is dan ook bij ons en vele fitnessondernemers het gevoel van de dag.  Wij weten dat sporten een positief effect zal hebben op de algehele gezondheid en dat in een sportschool ook juist ná binnenkomst de 1,5 meter bewaakt wordt. Tussen gelijk hebben en krijgen is echter een groot verschil, maar dit weerhoudt ons er niet van om door te gaan en te kijken naar wat vandaag de dag wel mogelijk is: buiten sporten! Het voordeel hiervan is dat het weer meewerkt, het zonnetje schijnt en mensen zijn toe om de deur uit te gaan. Bij vele sportscholen zien wij initiatieven in het buiten sporten en dat er genoeg animo is, is ook duidelijk zichtbaar! Mensen willen zoals gezegd de deur uit, sociale contacten, een stukje ‘normaal’ leven terug. Dat kan op deze manier.

We zien de meest creatieve ideeën voorbij komen van sportscholen. Ideeën zoals: omgetoverde party tenten tot buiten gym, Sporten op het dak van de sportschool en afgezette parcoursen voor crossfit waarbij je elke eerst langs een pompje loopt om je handen te desinfecteren. Al deze initiatieven voldoen aan de gestelde regels.

Het protocol opgesteld door het NOC*NSF  vind je hier: https://nocnsf.nl/media/2669/nocnsf_protocol_verantwoord-sporten-v3.pdf

4 medewerkers van Fitleads in rondjes naast elkaar

Wij helpen je graag verder.

Vragen over dit artikel? Of benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Onze experts staan voor je klaar om jouw sportschool leads te bezorgen!

024 234 0409        info@fitleads.nl

Wij zijn een verlengstuk van jouw fitnessonderneming

Wij van Fitleads bieden een compleet online fitnessmarketingconcept. Sterker nog: het meest complete concept binnen de héle branche. Want het zorgt voor een stabiele en gestructureerde aanwas van nieuwe leads.

Tim Thijssen

Directeur van Fitleads

Fitnessmarketeers doen een potje kaarten in de pauze
Het managementteam in het kantoor van Fitleads

Handige inzichten

9 tips voor groepslessen in jouw sportschool

9 tips voor groepslessen in jouw sportschool

In de steeds evoluerende wereld van fitness worden groepslessen steeds meer beschouwd als een essentieel onderdeel van het sportschoolaanbod. Ze gaan verder dan alleen maar een manier om calorieën te verbranden; groepslessen bieden een scala aan voordelen voor zowel...

Lees meer
Trends in Fitnessapparatuur: Dit moet je weten in 2024!

Trends in Fitnessapparatuur: Dit moet je weten in 2024!

In de snel evoluerende wereld van fitnessapparatuur is het essentieel voor sportschool eigenaren om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends. Met technologische innovaties, veranderende fitnessbehoeften en een groeiende vraag naar geavanceerde trainingsmethoden,...

Lees meer