coronavirus

Corona en sportscholen: de opstand gaat door!

coronavirus

De opstand gaat door!

Zoals aangegeven is Fitleads nog steeds druk bezig om het gemaakte besluit betreft de heropening van sportscholen op 1 september te doen draaien. Wij hebben inmiddels een vragenlijst/enquête opgesteld voor leden van sportscholen om in kaart te brengen hoe leden nu daadwerkelijk naar de sportschool gaan wanneer deze open zijn. Dit, omdat er al argument is gebruikt dat de druk op het OV zal toenemen bij het heropenen van sportscholen.

Dit de link: https://www.survio.com/survey/d/D6U1B4E1G4L6V2O2U deel deze zoveel mogelijk in jouw netwerk en vraag of zij dit ook weer willen delen!

Daarnaast volgen we het nieuws op de voet en houden we je graag op de hoogte in onze blogs en sociale kanalen.

https://fitleads.nl/blogoverzicht/

www.facebook.com/fitleadsmarketing/

www.linkedin.com/company/fitleadsmarketing

Op 12 mei na afloop van het gesprek met de brancheorganisatie NL Actief gaf minister Van Rijn een interview. Daarin zei hij dat hij bereid is om naar de fitnessbranche te luisteren en wil de voorstellen voorleggen bij experts. Hij gaf wel aan dat het dan nog niet zeker is of de sportscholen dan ook daadwerkelijk eerder open mogen. Naar zijn mening in ieder geval niet eerder dan 1 juni.

Argumenten hierbij zijn dat het Coronavirus makkelijker te verspreiden is tijdens het sporten via de zogenoemde aerosolen die zich dus verder verspreiden dan 1,5 meter en langer in de lucht kunnen blijven zitten.

 

Wij van Fitleads vinden dit dan ook geen goed nieuws wij zijn van mening dat de fitnessbranche er klaar voor is om nu open te gaan zonder dat de gezondheid van de leden in gevaar komt, helemaal gezien de drukte op straat, in supermarkten en bouwmarketen. Wat ons betreft de huidige realiteit kost het wat extra moeite om een supermarkt of bouwmarkt in te komen, om vervolgens in de winkel te zien dat geen enkele bezoeker 1,5 meter bewaard. Hoe kan het ook als de gangpaden niet eens zo breed zijn? Het gevoel van onrecht is dan ook bij ons en vele fitnessondernemers het gevoel van de dag.  Wij weten dat sporten een positief effect zal hebben op de algehele gezondheid en dat in een sportschool ook juist ná binnenkomst de 1,5 meter bewaakt wordt. Tussen gelijk hebben en krijgen is echter een groot verschil, maar dit weerhoudt ons er niet van om door te gaan en te kijken naar wat vandaag de dag wel mogelijk is: buiten sporten! Het voordeel hiervan is dat het weer meewerkt, het zonnetje schijnt en mensen zijn toe om de deur uit te gaan. Bij vele sportscholen zien wij initiatieven in het buiten sporten en dat er genoeg animo is, is ook duidelijk zichtbaar! Mensen willen zoals gezegd de deur uit, sociale contacten, een stukje ‘normaal’ leven terug. Dat kan op deze manier.

We zien de meest creatieve ideeën voorbij komen van sportscholen. Ideeën zoals: omgetoverde party tenten tot buiten gym, Sporten op het dak van de sportschool en afgezette parcoursen voor crossfit waarbij je elke eerst langs een pompje loopt om je handen te desinfecteren. Al deze initiatieven voldoen aan de gestelde regels.

Het protocol opgesteld door het NOC*NSF  vind je hier: https://nocnsf.nl/media/2669/nocnsf_protocol_verantwoord-sporten-v3.pdf