coronatest

Maatregelen: Sportclubs sluiten tot 1 september

coronatest

Persconferentie 6 mei 2020

Wij als Fitleads volgen alle ontwikkelingen omtrent de maatregelen vanwege het Coronavirus op de voet. Wij hebben dan ook met ongeloof, verbazing en een groot gevoel van onrecht de persconferentie van gisteren (6 mei) bekeken. Het besluit om Corona-maatregelen voor sportclubs te verlengen tot 1 september kunnen wij niet begrijpen.

Wij vinden dit dan ook onacceptabel, omdat de argumenten van de Corona-maatregelen geen betrekking hebben op de fitnessbranche we zijn namelijk van mening dat fitnessclubs wel degelijk de 1,5 meter en de veiligheid van klanten in de sportscholen kunnen waarborgen. Sterker nog, bijna alle fitnessclubs hebben zelf hun club al ‘coronaproof’ gemaakt. Een flinke tegenvaller dus.

Ook NL actief staat niet achter het besluit van het kabinet wat betreft de heropeningsdatum van fitnessclubs. NL actief is bezig om in gesprek te komen met de minister-president. NL actief heeft de afgelopen weken veel overleg gehad met de ministeries en het RIVM en willen graag minister-president persoonlijk informeren waarom de fitnessbranche klaar is om weer open te gaan. Ook zullen ze gaan eisen dat er een nieuwe compensatieregeling komt voor de ondernemers en zzp’ers in onze sector. Fitleads steunt NL actief.

Wij van Fitleads begrijpen dan ook dat jij als fitnesondernemer met veel vragen zit en met dezelfde verontwaardiging en ongeloof zit als wij. Wij zijn achter de schermen dan ook druk bezig om het besluit te doen draaien en ervoor te zorgen dat fitnessclubs eerder hun deuren mogen openen! We doen dit met veel bekende binnen de branche en het verzamelen van data om aantoonbaar te maken dat het écht kan!

Met vriendelijke groet,
Fitleads