Update Coronavirus

Update Coronavirus  Voor het laatst bijgewerkt: 29-9-2020 10:59 uur De aangescherpte regels die gelden vanaf 29 september 2020! Maandag 28 september waren premier Mark Rutte en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge weer te zien tijdens een persconferentie, omdat het niet goed gaat met de besmettingcijfers. Zij gaven een update over de […]

Update Coronavirus 

Voor het laatst bijgewerkt: 29-9-2020 10:59 uur

De aangescherpte regels die gelden vanaf 29 september 2020!

Maandag 28 september waren premier Mark Rutte en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge weer te zien tijdens een persconferentie, omdat het niet goed gaat met de besmettingcijfers. Zij gaven een update over de huidige stand van zaken en communiceerde landelijke maatregelen. De landelijke maatregelen gelden vanaf dinsdag 29 september 18.00 uur en zijn in elk geval voor de komende 3 weken van kracht.

 

We beginnen met goed nieuws!

Sportgelegenheden vormen een positieve uitzondering op maximum aantal bezoekers. Zo, dat is goed nieuws en een compliment naar de branche! Het kabinet is van mening dat, ondanks er maatregelen verscherpt worden, het belangrijk is dat iedereen kan blijven sporten.

Los van een compliment naar de branche ook eindelijk erkenning! Sport heeft een belangrijke rol in strijd tegen het coronavirus. Gyms mogen dezelfde aantallen leden blijven bedienen als vóór de nieuwe maatregelen. Vanuit de complete branche zien we geen clusters van besmettingen die naar een gym herleiden, laten we met ze alle er voor zorgen dat dit zo blijft!

Regels voor binnen

 • Thuiswerken blijft de norm, tenzij dat echt niet kan. Als er in een werksituatie toch een besmetting plaatsvindt, kan de werklocatie 14 dagen worden gesloten.
 • Bezoek in de eigen woning, in de tuin of op het balkon is beperkt tot 3 gasten. Dit geldt naast het eigen huishouden en exclusief kinderen tot en met 12 jaar.
 • In andere gebouwen dan de eigen woning geldt dat er met maximaal 4 personen een gezelschap mag worden gevormd. Kinderen tot en met 12 tellen hierbij niet mee. Dat betekent dat voor 1 huishouden of maximaal 4 personen, exclusief kinderen, een reservering bij een bioscoop of restaurant kan worden gemaakt.
 • Het aantal personen per ruimte wordt beperkt tot 30.
 • Eet- en drinkgelegenheden hebben tot 21.00 inloop, om 22.00 uur is de zaak gesloten.
 • Sportkantines zijn gesloten.
 • In de horeca is het verplicht bezoekers te vragen zich te registreren voor van bron- en contactonderzoek door de GGD bij een besmetting. Bij binnenruimtes met een doorstroom van bezoekers  zoals in monumenten, bibliotheken en musea, maar met uitzondering van de detailhandel en de markten, vindt bezoek plaats op basis van een reservering per tijdvak. Hierover vindt overleg plaats met onder meer de culturele sector.
 • Voor doorstroomlocaties, met uitzondering van de detailhandel en markten, wordt door de Veiligheidsregio in overleg met de locatie, het aantal tegelijkertijd toe te laten bezoekers bepaald, daarbij rekening houdend met de oppervlakte van de locatie én het garanderen van de 1,5 meter afstand.
 • De detailhandel moet deurbeleid voeren om ervoor te zorgen dat personen 1,5 meter afstand houden. In overleg met de brancheorganisaties wordt, op basis van de lokale situatie, invulling gegeven aan de verplichting voor grotere winkels in de levensmiddelenbranche om 2 keer per dag een uur alleen voor ouderen en kwetsbare mensen open te zijn.
 • Mensen met een contactberoep vragen hun klanten zich te registreren.

Regels voor buiten

 • Voor activiteiten buiten, waar geen continue doorstroming van mensen is, geldt een maximum van 40 personen. Dit is inclusief kinderen tot en met 12 jaar en exclusief personeel.
 • Is er buiten wel een continue doorstroming van personen, zoals in dierenparken of op markten, dan geldt er een norm voor het aantal bezoekers per vierkante meter.
 • Sportwedstrijden, zowel amateur als professioneel vinden plaats zonder publiek.
 • Het advies is het aantal reisbewegingen zoveel mogelijk te beperken.

Aanvullende afspraken

Verder komen er afspraken met brancheorganisaties over striktere naleving van bestaande protocollen.

De GGD neemt contact op met instellingen in de ouderenzorg over extra maatregelen, zodat mensen met een kwetsbare gezondheid goed worden beschermd. Het gaat hier over beschermingsmiddelen, testen, contact en bezoek.

Argumenten hierbij zijn dat het Coronavirus makkelijker te verspreiden is tijdens het sporten via de zogenoemde aerosolen die zich dus verder verspreiden dan 1,5 meter en langer in de lucht kunnen blijven zitten.

 

Uitzonderingen

Uitzondering op nieuw maximum voor ruimte binnen (max 30) – en activiteiten buiten (max 40):

 • personen bij een uitvaart
 • samenkomsten in een gebouw die noodzakelijk zijn voor de continuering van de dagelijkse werkzaamheden van instellingen, bedrijven en andere organisaties met ten hoogste 100 personen per zelfstandige ruimte;
 • betogingen, samenkomsten en vergaderingen als bedoeld in de Wet openbare manifestaties;
 • personen die in gemeenschap met anderen godsdienst of levensovertuiging belijden;
 • de vergaderingen van de Staten-Generaal of van een commissie daaruit (in de desbetreffende veiligheidsregio), van de gemeenteraad, provinciale staten en het algemeen bestuur van een waterschap, of van een door deze organen ingestelde commissie, en andere wettelijk verplichte bijeenkomsten;
 • een bijeenkomst van een internationale organisatie, die gevestigd is op het grondgebied van het Koninkrijk, of van een verdragspartij van een verdrag waarbij het Koninkrijk partij is
 • detailhandel, markten, bibliotheken, musea, monumenten, presentatie-instellingen, dierentuinen, pretparken, kermissen, en daarbij vergelijkbare samenkomsten waarbij sprake is van doorstroom van bezoekers. Hierbij gelden twee voorwaarden voor de uitzondering van deze groep:
  • detailhandel moet deurbeleid voeren om ervoor te zorgen dat personen 1,5 meter afstand houden en venstertijden invoeren voor kwetsbaren (vast te leggen in de aanwijzing en uit te werken in sectorprotocollen)
  • veiligheidsregio’s bepalen na overleg met doorstroomlocaties m.u.v. detailhandel en markten, per locatie het maximum aantal tegelijkertijd toe te laten bezoekers, daarbij rekening houdend met oppervlakte van de locatie én kunnen garanderen van met name 1,5 meter afstand.
 • onderwijsinstellingen, trainingsinstellingen en kinderopvang;
 • openbaar vervoer en overig bedrijfsmatig personenvervoer (geen rondvaartboten e.d.)
 • sportgelegenheden;
 • jeugdverenigingen 0 tot 18 (bv. scouting, cultuur en kunst).
 • luchthavens.

Update Coronavirus 

Voor het laatst bijgewerkt: 6-8-2020 12:29 uur

Recente informatie Coronavirus

Sportscholen mogen vanaf 1 juli weer open! Dit is heel goed nieuws het kabinet heeft op 27 mei besloten dat sportscholen vanaf 1 juli weer open mogen in plaats van 1 september.

Ondertussen pleiten 1600 zorgprofessionals: wacht niet op vaccin, maar werk aan gezonde leefstijl.

Duits onderzoek: virus niet overdraagbaar via voorwerpen.

Meer lezen? Klik dan hier.

Actuele informatie omtrent het Coronavirus

In een tijd waarin het Coronavirus ons land al een tijdje in zijn greep heeft. Gaat het nu langzaam weer de goede kant op. Sinds 16 maart tot op heden moesten sportscholen gesloten zijn om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan.

Langzaam kreeg de fitnessbranche hoop op dat sportscholen weer open zouden kunnen. Vooral ook omdat we met zijn allen onze sportscholen dusdanig gingen inrichten en maatregelen toepaste dat we klaar waren om heropend te kunnen worden. Het kwam dus ook heel hard aan dat het kabinet had besloten om sportscholen pas op 1 september te laten heropenen.

Gelukkig zijn we het er met zijn allen niet bij neer gaan zitten

Je kunt dan ook spreken van een grote overwinning namelijk op woensdag 27 mei kwam het ‘geweldige’ nieuws naar buiten dat sportscholen weer open mogen vanaf 1 juli. Dus 2 maanden eerder dan het vorige besluit. Wij van Fitleads zijn dan ook heel blij dat het kabinet inziet dat het belangrijk is om sportscholen eerder open te laten gaan. Zodat uw leden weer aan hun gezondheid kunnen werken. Voor de persconferentie was het nog even heel spannend. Namelijk het Outbreak Management Team (OMT) gaf aan minister van Rijn als advies dat ze nog niet zover waren om het kabinet te adviseren om sportscholen te heropenen.

Wat te doen tot 1 juli?

Naast de voorbereidingen om je sportschool te heropenen op 1 juli kwam het kabinet op 11 mei met goed nieuws. Namelijk sinds 11 mei is het buiten sporten toegestaan mits de 1,5 meter wordt gehanteerd. Dit is dan voor jou als sportschool dan ook een kans om buiten kleine groepslessen te geven of personal training te verzorgen totdat je natuurlijk je sportschool mag heropenen.

Wij van Fitleads willen nog even iedereen bedanken die in vervelende tijd als deze is opgekomen voor de Fitnessbranche! En hiermee bijdraagt aan het niet langer stoppen van het verbeteren van de gezondheid van vele Nederlanders.

Hieronder geweldige optredens van de fitnessbranche in de media

Voor iedereen blijven de volgende regels gelden:

 • Was vaak uw handen.
 • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog.
 • Gebruik papieren zakdoekjes om uw neus te snuiten en gooi deze daarna weg.
 • Schud geen handen.
 • Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen.
 • Werk zoveel mogelijk thuis

Bent u ziek?

 • Blijf thuis bij verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius.
 • Heeft u ook koorts en/of benauwdheid? Dan blijven ook huisgenoten thuis. Als u 24 uur lang geen klachten heeft, mag u weer naar buiten.

Bent u 70 jaar of ouder of heeft u een kwetsbare gezondheid?

 • Wees extra voorzichtig. Het kan verstandig zijn om voorlopig nog zoveel mogelijk thuis te blijven.

Vermijd drukte en geef elkaar de ruimte

 • Zorg dat u altijd op 1,5 meter afstand van anderen kunt blijven.
 • Is dat niet mogelijk, ga dan ergens anders heen.

 

Ter info hebben wij onderstaand een afbeelding toegevoegd. Je ziet hier een ’tijdlijn’ van de versoepelingen.

Met vriendelijke groet,

Tim Thijssen
Directeur Fitleads

4 medewerkers van Fitleads in rondjes naast elkaar

Wij helpen je graag verder.

Vragen over dit artikel? Of benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Onze experts staan voor je klaar om jouw sportschool leads te bezorgen!

024 234 0409        info@fitleads.nl

Wij zijn een verlengstuk van jouw fitnessonderneming

Wij van Fitleads bieden een compleet online fitnessmarketingconcept. Sterker nog: het meest complete concept binnen de héle branche. Want het zorgt voor een stabiele en gestructureerde aanwas van nieuwe leads.

Tim Thijssen

Directeur van Fitleads

Fitnessmarketeers doen een potje kaarten in de pauze
Het managementteam in het kantoor van Fitleads

Bekijk ook andere berichten

Een samenwerking met Fitleads, is samen werken!

Een samenwerking met Fitleads, is samen werken!

Wij weten inmiddels na jarenlange ervaring dat we samen moeten werken om tot het beste resultaat voor jouw sportschool te komen. Natuurlijk nemen wij alles dat gaat om online marketing uit handen, maar jij kan ook een hoop doen om het resultaat te optimaliseren. Het...

Lees meer
9 tips voor groepslessen in jouw sportschool

9 tips voor groepslessen in jouw sportschool

In de steeds evoluerende wereld van fitness worden groepslessen steeds meer beschouwd als een essentieel onderdeel van het sportschoolaanbod. Ze gaan verder dan alleen maar een manier om calorieën te verbranden; groepslessen bieden een scala aan voordelen voor zowel...

Lees meer