Jonge man die aan het sporten is in een sportschool

Hoe meer Fitness Leads zorgen voor meer Fitness Leden

Jonge man die aan het sporten is in een sportschool

Meer Fitness Leads zorgen niet altijd voor meer Fitness Leden

Of het nou gaat om meer leads voor je sportschool, meer leads voor je franchiseonderneming of meer leads voor welke fitnessonderneming dan ook, wij kunnen je helpen. Het genereren van meer leads is vaak geen probleem, want aan de hand van de gemiddelde kosten per lead kunnen we een advies uitbrengen voor het genereren van een x aantal nieuwe leads. Dit kan je ‘wiskundig’ berekenen.

Meer leads is niet altijd per direct een goed idee

Zijn meer leads voor je fitnessonderneming wel een goed idee op dit moment? Om meer leads om te zetten in daadwerkelijk meer leden, dien je ervoor te zorgen dat je bedrijfsstructuur helemaal in orde is. Als je toe bent aan meer leads heb je een aantal zaken volledig onder controle:

  1. Je bent in staat om een lead binnen 5 minuten op te volgen;
  2. Je hebt training gehad in telemarketing voor het optimaal inplannen van nieuwe leads;
  3. Je hebt de beschikking over een online agenda met geautomatiseerde e-mailmodules voor het versturen van een bevestigingsmail en meerdere herinneringsmails;
  4. Je hebt goede salespersonen op de fitnessvloer om alle clubpresentaties om te zetten in nieuwe leden

Merk je dat je op dit moment aan de bovenstaande punten niet volledig kan voldoen? Dan hebben meer leads voor jouw sportschool op dit moment nog niet het gewenste effect; je gaat met meer leads waarschijnlijk niet meer leden scoren dan dat je nu doet.

De reden dat grote fitness franchiseorganisaties en fitnessketens explosief groeien

Grotere partijen hebben door middel van een centraal hoofdkantoor de bovenstaande punten goed geregeld. Zij zijn klaar voor de volgende fase en gaan opschalen. Dat wil zeggen dat ze de kraan pas openzetten, op het moment dat ze weten dat het volledige leadopvolgingsproces klopt. Meer leads voor een fitnessfranchise of fitnessketen kan op die manier wél zorgen voor een extreme en vaak snelle groei in het ledenbestand.

Heb je liever 10 leads die 8 leden opbrengen of 100 leads die 10 leden opbrengen? Het opvolgen van leads kost veel tijd en moeite. Het kost ook veel geld, denk maar aan personeel, softwareprogramma’s en telefoonrekening. Als je leadopvolging perfect in orde is, scoor je met minder leads, meer leden. Pas als dat moment zich voordoet weet je dat je toe bent aan de volgende fase: het opschalen van je marketing.

Hoe Fitleads sportscholen helpt aan meer leden

We staan klaar voor de kleine PT studio, evenals voor de grote fitness franchiseorganisatie. We genereren sportschool leads, franchise leads, PT leads, EMS leads, fysio leads, enz. Het belangrijkste is dat we werken met een vaste planning en structuur en dat we met slimme software ervoor zorgen dat je leadopvolging staat als een huis. Liever volledig uitbesteden? Dat kan ook; we beschikken over een compleet in-house callcenter dat gespecialiseerd is in leadopvolging binnen de fitnessbranche.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw fitnessonderneming? Neem vrijblijvend contact op.