Social media gebruik in Nederlands

Fitness industrie marketing

Social media gebruik in Nederlands

Elke fitness onderneming kan mislukken als deze de klanten/leden niet op de juiste manier weet te bereiken. Als je in de fysieke fitnessindustrie werkt moet je je bedrijf promoten. Online en offline marketing zijn beiden manieren om je fitness onderneming onder de aandacht van jouw doelgroep te brengen. Door middel van lokale posters, banners, flyers, advertenties is het offline goed mogelijk een lokale naamsbekendheid op te bouwen bij jouw fitness onderneming in de buurt. Dit kan tegelijkertijd ondersteund worden door online marketing. Hier is het goed mogelijk lokaal te targeten en doelgroep te bereiken. Een voordeel van online adverteren is dat de resultaten goed meetbaar zijn.

Fitleads & Fitness marketing

Fitleads helpt fitness ondernemers meer leads binnen te halen door middel van online marketing. Door middel van advertenties in zoekmachines en social media bereiken wij de juiste doelgroep om zo kwalitatief goede leads binnen te halen.

Online fitness marketing, wat kan je zelf doen?

Het runnen van een gezondheids- of fitnessclub met deskundige instructeurs is een maatschappelijk verantwoorde onderneming. Maar individuen die in jouw sportschool trainen, willen weten dat je vakbekwaam bent aangezien ze jouw onderneming de gezondheid van hun lichaam toevertrouwen. Door middel van content marketing kan jij zelf aan de slag om het vertrouwen van jouw klanten te winnen. Zo kun je artikelen schrijven over fysieke fitheid (of lees deze blog voor meer ideeën voor social media voor sportscholen). Het schrijven van artikelen voor op je website en social media kan de autoriteit jouw onderneming vergroten en tegelijkertijd jouw klanten helpen meer te weten te komen over fysieke fitnesstraining.

Als je je afvraagt ​​waarover je in de artikelen moet schrijven is het een goed idee is om je trainers te vragen om het met je klanten te bespreken. Dit helpt je niet alleen om de onderwerpen die je leden aanspreken te identificeren, maar geeft jou of je trainers tegelijkertijd de kans om op een andere manier met de leden om te gaan.

Social media voor sportscholen

Nu de artikelen voor de website en social media zijn geschreven moeten deze gepubliceerd worden. Zo kan je de artikelen op de website van jouw sportschool plaatsen, maar ook op social media. Welke social media zijn het meest interessant voor een sportschool?

Social media gebruik in Nederlands

Bekende en gevestigde Social media zoals Facebook en Instagram zijn erg geschikt om een online gemeenschap rondom jouw onderneming te creëren. De laatste jaren is het video-content-gerichte TikTok aan een opmars bezig. Dit zijn alle 3 interessante platformen voor jouw fitness onderneming om zichtbaar op te zijn, alle 3 met een andere “specialisme” in content en goede mogelijkheden om een gemeenschap te creëren en volgers te vergaren.

Facebook is wat betreft gebruikers het grootste platform, al neemt het gebruik onder 20 – 29 jarigen af. Instagram is gericht op visuele content en groeit nog steeds. TikTok is het ‘nieuwe’ platform met korte video’s, momenteel voornamelijk met een ledenbestand waarvan een groot deel in de leeftijdscategorie van 20 – 40 zit. Interessant voor jouw sportschool dus! Wanneer je zelf wil proberen de marketing van jouw fitness onderneming te boosten, probeer dit dan eerst met deze 3 platforms en je eigen website.

Fitleads – Fitness industrie marketing

Fitleads is een leadgeneratie bureau voor sportscholen en boutique studios. Ons team is gespecialiseerd in fitness industrie marketing. Door ons nauwe klantcontact zorgen we ervoor dat deze leads goed opgevolgd worden en dat deze leads ook daadwerkelijk tot meer klanten leiden. Wil jij een vrijblijvend kennismakingsgesprek om te ontdekken wat Fitleads voor jou kan betekenen? Vraag dan hier meer informatie aan.